Trossi.fi kuvitusta merikarhu

Suomen Meripelastusseura

Tunnettuuskampanja vapaaehtoisjärjestön jäsenhankintaan

Digimainonnan tuottoaste

6x

Suomen Meripelastusseura etsi markkinointiin uutta suuntaa ja pitkäaikaista mainostoimistokumppania. Vapaaehtoistoimintaan perustuva meri- ja järvipelastusyhdistysten keskusjärjestö kaipasi apua ja suunnitelmallisempaa otetta tunnettuuden parantamiseen sekä Trossi-jäsenpalvelunsa markkinointiin. No eihän näin hyvälle asialle voi sanoa muuta kuin ”Kyllä kapu, messissä ollaan!”.

”Markkinointimme on entistä tavoitteellisempaa ja suunnitelmallisempaa, mikä on toimintamme kannalta tärkeä asia.”

Sadri Wirzenius, tiedotuspäällikkö

Build, measure, learn – eli testaa, mittaa ja opi!

Yhteistyö käynnistettiin kartoittamalla  ja kuuntelemalla korvat höröllään veneilijöiden, veneseurojen ja muiden tärkeiden sidosryhmien toiveita ja tarpeita. Haastatteluihin pohjaten työstimme monikanavaisen markkinointistrategian ja hahmottelimme alustavan konseptin.

Kampanjaidea testattiin ensin kevyesti liinin markkinoinnin hengessä. Kohdensimme digikanavissa erilaisia sisältöjä eri kohderyhmille ja seurasimme silmä kovana analytiikasta, millainen viestikärki tuottaa parhaan tuloksen. Kun killericombo lopulta löytyi, kampanja skaalattiin asteittain niin printtiin, digiin, tv-mainontaan kuin tapahtumamarkkinointiin.

"Yhteistyömme aikana Meripelastusseuran ja Trossin tietoisuus veneilijöiden keskuudessa on lisääntynyt ja Trossi-jäsenyyksien määrä kasvanut. Seura on myös saanut uusia markkinoinnin työvälineitä käyttöönsä. Unfairilaiset ovat selkeästi ammattilaisia. Työt on tehty hyvin ja aikataulussa, ja yhteistyö on alusta lähtien ollut myös hauskaa!"

Sadri Wirzenius

tiedotuspäällikkö

Trossi.fi tablettinäkymä
Meripelastusheimon graafista ilmettä
Meripelastusseuran Trossi-lehtimainos Trossi.fi nettisivut mobiilissa