Kuvituskuva: kirjoitusvalmennus

Kirjoitus-valmennukset

Tekstit minttiin Unfairin viestinnän ammattilaisten johdolla!

Hyvä ja tärkeä sisältö menee hukkaan, jos se on ilmaistu epäselvästi, vaikeasti tai liian pitkästi. Koukeroinen kieli tekee tekstistä lukijalle vaikeasti ymmärrettävän, ja pahimmassa tapauksessa hän jättää tekstin kesken. Selkeä ja johdonmukainen teksti on sekä kirjoittajan että lukijan etu.

Kirjoitusvalmennuksessamme opit kirjoittamaan aiempaa sujuvammin ja mielenkiintoisemmin. Havainnollistamme koulutuksen sisältöjä konkreettisten esimerkkien avulla. Niiden aiheet voidaan valita kurssin osallistujien arjesta. Oppien ja koppien lisäksi koulutuksesta jää käteesi hyödyllisiä työkaluja, joilla tehostat tekstin kirjoitus- ja muokkausprosessia.

Koulutus räätälöidään juuri tarpeisiisi sopivaksi, ja se voi käsitellä esimerkiksi seuraavia aiheita:

 • Sähköpostikirjoittaminen
 • Blogikirjoittaminen
 • Verkkokirjoittaminen
 • Some-kirjoittaminen
 • Ymmärrettävä asiantuntijateksti
 • Tekstin muokkaaminen eri kanaviin
 • Kielenhuolto

Valmennuksen sisältö

Valmennuksissamme ei ole kyse mistään pilkkua viilaavista kalvosulkeisista, vaan ne sisältävät paljon keskustelua ja harjoituksia. Koulutuksissa pohditaan muun muassa seuraavia kysymyksiä:

 • Miten saan muut kiinnostumaan aiheestani?
 • Mitä on kapulakieli ja miten vältän sitä?
 • Miten kiteytän tekstin pääasian?
 • Missä järjestyksessä asiat kannattaa esittää?
 • Miten esimerkiksi sanajärjestys tai virkkeiden pituus vaikuttaa tekstin sujuvuuteen?

Koulutus voidaan toteuttaa eripituisina kokonaisuuksina. Koulutuksen yhteydessä annamme mielellämme palautetta valmiista teksteistä ja autamme niiden muokkaamisessa. Pyydä tarjous!

Emilia Särkiniemi on viestinnän asiantuntija, joka rakastaa kielenhuoltoa ja tekstien sävyjen hiomista. Hän työskenteli vuosia toimittajana, joten hän on mestari kertomaan asiat tiiviisti ja ymmärrettävästi. Lisäksi hänellä on kyky löytää näkökulma, jolla asioista kerrotaan kiinnostavasti. Koska Emilia on käsitellyt hektisessä toimitustyön arjessa tuhansia tiedotteita, hän on tottunut muokkaamaan eri alojen asiantuntijoiden kirjoittamia tekstejä.

Emilia työskentelee Unfairilla copywriterina ja kouluttajana. Hän tekee päivittäin töitä asiakkaidemme viestinnän kehittämiseksi. Opintonsa Emilia suoritti Tampereen yliopistossa, jossa hänen pääaineensa oli tiedotusoppi.

Kysy lisää!
p. 041 434 1444 / emilia@unfair.fi

Ilona Mäki-Maukola on viestinnän asiantuntija, joka löytää oikeat sanat niin yritystarinaan kuin kriisiviestintäsuunnitelmaankin. Hän innostuu suomen kielestä, sen käytöstä ja vivahteista sekä vannoo ihmisläheisen ja avoimen viestinnän nimeen.  Aiemmassa työssään inhouse-viestijänä yksi Ilonan tärkeimmistä tehtävistä oli sparrata virkamiehiä viestimään entistä paremmin ja kitkeä pois kapulakieltä.

Koulutukseltaan Ilona on äidinkielen opettaja, mutta markkinoinnin ja viestinnän sivuaine tempaisi hänet mukaansa jo varhain. Hänelle on kertynyt kokemusta muun muassa teleoperaattorin sosiaalisen median asiakasviestinnästä ja julkishallinnon viestintätehtävistä. Unfairilla Ilona työskentelee copywriterina ja kouluttajana.

Kysy lisää!
p. 050 563 2964 / ilona@unfair.fi